Sunday, November 29, 2009

No More Cows

Selamat Hari Raya Aidil-Adha
First sekali, Ameng nak mintak maaf kat sume orang.
*weh,kalau kau daa baca post aku ni, surrender jea lahh..

Secondly, tahun ni ada gak laa yang menarik pada hari raya
walaupun hanya Sambutan Hari Raya Aidil-Adha.
Sebab raya kat Old Town iaitu Ipoh.

Kitorang gerak dari rumah Hari Khamis iaitu 1 hari sebelum
Hari Raya Aidil-Adha.
Sampai sana je daa pukul 6 petang.
Lepak-lepak sampai malam.

Hoohoohoo..
Kitorang ni Batman, malam baru hidup.
First day ade kat sana, pergi makan char kuey teow
kat Menara Ariffin?
Then, balik rumah layan HBO sampai 3 a.m


*Friday, 9.32 a.m

Siapkan tempat bakar sate,
Bubuh arang & belajar sikit pasal arang.

info: Arang kayu hanya boleh digunakan sekali sahaja, manakala
Arang Batu boleh digunakan banyak kali.
Arang Batu akan bertambah panas jika disiram dengan air, manakala
Arang Kayu akan bertambah panas jika ditiupkan angin.

... Skip, skip, skip..
Masak laa kesemua sate tadi.

Okay puan-puan, begitu laa cara-cara membuat sate dan memasaknya.
Program ini ditaja 100% oleh minyak masak Cap Kura Kembar Lembu.

*Saturday, 2.30 p.m

Petang ni kita pergi Bota,
makan buah sebagai makan tengah hari
*Weird, huh?
Habis badanku digigit nyamuk time nak kutip buah,
Ayah cakap "Nyamuk kampung tak bahaya sangat, cuma bawak penyakit Chikunguya jea"
Sempat lagi nak buat lawak time tengah perang dengan nyamuk ni..

*Saturday, 5.30 p.m

Then, pergi Lumut,
Just windows shopping jea.
Tu pun sebab nak dinner kat sana jea..

*Picture time, Hooray :D




On The Way to Perak


Ariffin's Tower


Prep for the Satay


What the Rock is Cooking?


Hidden Village


Bananas in Pyjamas


Bandar Tentera Laut Diraja Malaysia


Lumut