Saturday, January 16, 2010

Finally Answered :)


First skali nak ucapkan congratulations kat sume orang yang dah dapat surat tawaran ke
Sekolah Berasrama Penuh (SBP)
Tadi, baru je check kat laman web Kementerian Pelajaran Malaysia
Kat sana diorang tulis, "
DIMAKLUMKAN ANDA TIDAK BERJAYA DITAWARKAN
KE TINGKATAN 4 SEKOLAH BERASRAMA PENUH 2010.
"
Ouh, dah agak dah ni.. Sebab aku memang tak apply pun SBP.
Hahaha ;D Saje je check, kot-kot ade ke.. Ceh~

Inilah sekolah yang kawan-kawan aku dapat:
1. SBPI Jempol
2. Sekolah Sains Dato' Abdul Razak
3. Kolej Islam Sultan Alam Shah
4. SBP Rembau

Memang sorang je yang dapat KISAS ni, tahun lepas tak tau la berapa orang?
Yang aku tau, Alif Omar je..
Tapi, kebanyakannya dapat yang kat luar negeri la..
Ramai gak yang mintak Sains Selangor etc..
Last-last tercampak sampai ke pedalaman yang jauh dari kawasan pekan.

Takpe laa, yang penting korang dah dapat jawapan. Okay :)
Kepada yang masih menanti surat tawaran SBP, SBPI atau MRSM tu, bersabar dan teruskanlah berdoa..
Aku memang stay je kat Segambut Jaya tu..
Hahaha :D Kot-kot boleh jadi top student time SPM 2011 nanti..
Tapi, memang betul cakap Cikgu Hadijah, " Disiplin Segambut Jaya 'lebih baik' berbanding sekolah lain."

Okay la, tu je nak cakap.
Nanti, jumpa lagi budak-budak cemerlang PMR 2009 time anugerah cemerlang tau.
Assalamualaikum. :)

Saturday, January 2, 2010

Awful Morning!

yeah! 2009 sudah berlalu.
aku ingatkan cuti akhir tahun ni, bole la aku tido dgn aman
tapi, sama je cam kat asrama
masih dengar suara-suara sumbang yang memanggil nama aku
"Meng.. Apit.. Meng.. Apit.."
itu la dia, Cik Awe
.
tak boring-boring menyebut benda yang sama berulang kali..


pagi ni, aku ingat baru je nak tido lepas kalah main game crash team racing
kedengaran Cik Awe memanggil lagi skali
"Meng.. Apit.. Meng.. Apit..."
namun, aku masih buat tak tau dan terus ke adegan tertido aku.
hahaha ;D menjadi kot..
lalu sang beruang kutub yang masih terjaga terus mengalah..


sampai je kat Ampang Puteri,
pergi la cari Dr.Syed Al Gourcuff
hehehe ;) sebelum tu, pikir ayat dulu (konon nak speaking la ni)
last-last gune lirik lagu Adam Lambert je..
"Hey, slow it down"
"What do u want from me?"
asyik ayat tu je yang ada dlm otak aku buat masa tu..


then, pegi la menapak jap kat Ampang Point.
fuhh.. jadi jakun sekejap aku kat sana
hahaha ;D sumpah macam bodoh.


pusing-pusing satu mall,
takde pape pun yang best.
opss.. lupa lak, ni mmg best bagi aku.
time tgh jejalan kat situ.
berhenti kat satu stall jual baju ni..
mcm mane mata aku bole meluru kat jersi Chelsea ni..
belang-belang tu kaler dia..
kelakar betul time tu
(kalau aku snap picture tadi, mmg kene bahan la fan chelsea)


so, aku ucapkan Happy New Year 2010 kat sume org yg membaca.
haha ;) makin lama, makin tak berkualiti tulisan aku ni.
(kene banyak belajar dengan Samad Said la ni)




video
2010 New Year Celebration at KLCC