Thursday, December 30, 2010

Indo-cafe!

Memang cam haram lah orang indon skrg ni, hishh
Aku tgh lepak lepak, tetiba phone aku pun berbunyi, alah.. dia nak ckp ada inbox je pun
Tapi, phone tu ada kat member sorang ni sbb dia nak send something kat phone dia.
Aku suruh lah dia bacakan inbox tu.
Tiba tiba dia gelak kat aku, then dia tanya: "sejak bila mak kau pandai speaking indon pulak?"
Haha, aku ingatkan dia tanya saja saja. but, lepas dia pass phone kat aku. aku pun baca lah.
"Ni ibu lgi guna Hp polis Tlong isikan credit maxis RM30 ke nombor bru ibu 012xxxxxxx ibu lgi ada msalah kat balai police."
Setahu aku, aku tak panggil mak aku ibu. sakai je indon ni, nak jadi mak aku lah pulak =,=
Aku try lah reply kat dia "kalau nak topup, belajar bahasa melayu elok elok dulu"
Pastu, dia tak reply balik pun. dia busy buat karangan b.m kot agaknya?

So, kepada kat luar sana. janganlah percaya kat message yang bukan bukan ni.
Baik korang topup je kat aku, nanti malam kita text. haha :)

Wednesday, December 22, 2010

I am normal, just like you :) Part 2

Ni sambungan Part 1 lah kot aku rasa,

Emm, since aku memang takde junior pun.
So, tak payah lah gossip pasal PMR pun =.=
Tapi, ada sorang budak yang tengah tunggu result ni.
Adik adiknya gelar beliau 'kak itek', mungkin dia kuat gossip kot. haha :D
Dia hutang aku big mac satu.
Tak tau bila dia nak 'bayar' hutang dia balik.

Actually, takde apa apa pun yang nak dikongsikan kat sini.
Just, nak bagitau yang barang yang aku order haritu dah pun selamat sampai :)
Tersimpul senyum cik Ameng sambil menahan sakit ulcer kat belah pipi, ishh
Sekarang ni tunggu masa je nak pegi amik parcel tu sebab
takde masa nak pegi amik.
Kalau nak tau ape benda tu, tunggulah post akan datang.
Buat muka comel jap. huhu ;P

zzz.. (tukar channel jap)

Life after SPM. Its cool, huh?
Sukalah korang yang dah habis exam tu lagi lagi kau, Ain. heshh
Nak main masak masak, nak drive keta sampai kena saman,
nak main piano sumbang. Sume benda kau boleh buat sekarang.
Dan, aku hanya mampu bersabar dan tersenyum sekali lagi. Aduhh :(
Emm, lagi satu tahun je pun. haha :D
Sekarang, aku kenalah siapkan homework aku tu. Dah siap pun sebenarnya,
tinggal keje kira mengira je nih. Haishh, susah doh.

zzz.. (tukar channel tadi)

Berbalik semula kat parcel tu,
harap harap Allah kurniakan lah masa utk aku pegi amik.
and.. plus money, of course :)
Wish me, ahha ahha. Okay :D

Lepas ni dah takde Part 3 pulak tau.
Tajuk dan scene yang baru. haha :D
Cett, semalam aku kena kelentong dengan sorang mamat ni.
Dia cakap kat aku yang dia ada kat 'pulau bebas cukai',
dalam fikiran korang mesti ah Pulau Langkawi, betul tak? Alahh, mengaku jelah
Punya lah bersungguh sungguh dia nak belanja aku Toblerone
yang saiz dia bagak punya besau. haha, terkeluar plak sleng Melaka aku.
Aku pun layan je lah, balas okey je.
Esoknya, baru aku tau yang dia sebenarnya masih ada di KL.
Damn gila. Bersepai harapan aku nak makan chocolate free.
Ulang sekali lagi, CHOCOLATE FREE tu 8'O
Sape yang tidak mahu?

Lastly, okay bye. Nak sambung buat hw pulak.
Saya nak jadi orang berjaya nanti. haha ;D

p/s; Im playing ddtank rite now :)

Tuesday, December 14, 2010

I am normal, just like you :) Part 1

Yeah, holiday school special post.
and yesterday, i started doing my holiday homework which my teachers tapau for me, haha
tiba tiba lak ada kesedaran lepas boring online dan habis menonton Gossip Girl: The Townies.

First time nak buat, memang lah kecah sikit sebab dah tak biasa menulis manual sebab dah terbiasa taip pakai keyboard je..
Emm, sebenarnya takde apa apa pun yang menarik utk aku post kali ni, tapi who cares? ni blog aku kot.

Korang nak tau, aku dah connect balik dengan classmates aku time sekolah rendah dulu.
Rindu weh kat dorang, lagi lagi si mamat Destro tu. Aku penah ajar dia makan hacks sambil minum air sejuk. HAHA, time tak matang lagi.
Cuti ni pun kena curi curi masa nak lepak dengan budak sekolah lama.
Dah lah reunion tu aku tak pegi. cambangang =.=
Aku duduk rumah je dari start cuti sampai nak lintas jalan pun dah jadi takut. HAHA :D

Yang paling aku frust, terlepas DLE tahun ni :(
Sapa tau mana nak cari keyboard silicone yang berlampu tu, malam malam aku nak menaip pun kurang nampak. Kalau dulu pakai laptop ada lampu, skrg pakai desktop pulak. Aduh, masalah betul.

Tu jelah kot post kali ni, nak kuar jap ah.

To be continued..
dan dan sebelum tu,
to H, dont worrylah. Ive delete you already :)

Saturday, November 27, 2010

hey! look at this for a sec,


sebelum tu saya mengucapkan selamat datang ke blog saya
yang macam biasa je ni
yang saya ingin cakapkan pada post kali ni adalah
saya juga telah mempunyai pengikut saya sendiri, hehe
dan kepada yang ingin report post ni fake
silalah tengok dulu printscreen yang saya buat ni :)

dan sebelum itu juga, tengok kat tempat yang dibulatkan saja yea
jangan memandang kat tempat lain pulak tau..

(click for enlargement)

jadi, kepada mana mana pihak yang tidak berpuas hati
silalah usulkan ketidakpuashatian anda kat tagbored(R) yang disediakan
Terima kasih yea my people :)

Tuesday, November 16, 2010

How to spell title?


(dont ask why. all pictures were taken, so i picked this)

Firstly, nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha
kat semua yang membaca post ni
Emm.. masih tak terlambat utk wish Happy Holiday
kat semua orang yang bergelar murid sekolah
Kepada pelajar tingkatan tingkatan lima tu,
lipat gandakanlah usaha anda. HAHA :D
(SASER nombor satu. Miraa, kau pun sama. Amiin~)

Oh, aku dengar yang Arib tak sekolah kat Segambut Jaya sekarang ni.
dah 'up' eh kau, SBU pulak dah ;P
Tapi, bila aku pergi amik adik aku tadi,
nampak dia kat sana dan 'masih' berpakaian pengawas PSS lagi.
Adoyai, dah pindah pun masih tak leh lepaskan jawatan.
.. And aku pun dah tengok majalah Ilham yang latest
Tema kali ni aku rasa masih berasaskan technology lagi
dan tak pelik lah sebab ni semua aku tau idea Arib
kalau tahun lepas tema dia Windows,
tahun ni jenama Apple kalau tak silap aku.
Apa-apa pun, congrats lah Arib sebab berjaya siapkan.
(HAHA, apasal aku story pasal Arib pulak ni? =,= )

Berbalik pulak kat cuti sekolah ni,
Best memang lah dah best sebab:
1)Tak payah tanda kedatangan subuh tiap-tiap hari
2)Boleh solat dalam bilik je :)
3)Tak payah lenguhkan kaki berdiri time assembly
4)Dapat gak tengok benda lain selain muka form 5 je..
5)Tak payah nak pakai UNIFORM 24/7

Macam hari tu, malu gila bila time baru sampai rumah
aku pun tukarlah baju, pakai t-shirt
Tiba-tiba ada orang tanya aku, "kau kenapa tucked in dalam rumah?"
Hah, damn betul lah. Ni sebab aku pakai baju dulu baru tukar seluar track.
(nasib baik dia tak sempat snap gambar aku tucked in,fuhh)


P/S; weh, betul laa kau cakap, comel gila gambar H :)

Thursday, September 9, 2010

End of fasting, just slow down.


First of all, SELAMAT HARI RAYA aku ucapkan kat semua yang kenal aku
Sebenarnya, setiap hari kita kena mintak maaf, cuma bulan Syawal ni je yang orang sebok-sebok nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki,
Kalau yang takde rambut tu kesian lah sebab tak dapat nak mintak maaf, bukan camtu?
So, aku pun tak kan melepaskan peluang ni utk mintak maaf kat semua orang.

Aktiviti yg biasa orang NORMAL lakukan pada pagi hari raya :

1) Terkocoh-kocoh nak mandi sebab bangun lambat.
2) Tertidur time khatib baca khutbah raya sebab mengantuk gila.
3) Ziarah ahli keluarga yang telah 'pergi'.
4) Balik rumah mintak maaf instead salam tangan family.
5) Beratur nak tggu giliran duit raya. haha ;D
6) Snap gambar raya dgn family.
7) Makan kuih raya.
8) Pergi beraya kat rumah jiran.
9) Jgn lupa mengurat skali tapi aku nak mengurat H sorang je. :)
10) Korang pandai pandai lah tambah sendiri ehh..

Nampak gayanya, aku pakai baju melayu sampai raya ketiga lah ni.
Baju raya aku tahun ni 2 helai t-shirt plus 2 jeans je.
Tak macam korang, shopping sakan.

Haha :D Anyway, korang tau tak tadi
H chat dengan aku kat FB lah weh.
Comel comel belaka :P
She thanks to me for the flyer that i'd sent to her.
Wah, mati mati aku ingatkan flyer tu tak sampai..

Weh, korang perasan tak?
uncle-abc.blogspot.com telah diguna pakai semula.
Nak tau sebab apa aku pakai ignorethewords tu?
Ask me. Okay :)

Friday, July 23, 2010

Lots O' Sleep

hari ni ada majlis Jalinan Minda kat SASER.
Jalinan Minda ni macam hari amik report card je..
So, i start my day as usually lah.
bangun subuh lambat. =.=
mandi,makan then pegi perhimpunan pagi.

Form 4 kena pegi surau baru sebab nak tunggu parent masing2 datang
di sebabkan malam tadi aku tak cukup tido,
sampai je dlm surau, bukak kasut and stoking...
terus je baring dan tido.
(org melayu mmg suka tido kann?)

tiba2 je terjaga kejap sebab ntah lah..=.=
bangun je nampak muka Rizqeen
wahh, segar bijik mata aku kejap :D
then, tido balek. hahaha..

skip,skip,skip..

time Wan kejut, aku tengok jam dah pukul 11.40
tinggal sikit je orang yang ada kat situ
dgn muka baru bangun terus 'pinjam' selipar sape ntah
trus naik bilik angkut beg pastu blah.
hahaha :D

tak cukup tido kat dlm surau,
naik bas nak balik kl pun sambung balik tido.
hehehe ;) mmg best lah bas tu, siap ada massage lagi..

... and im out :O

Thursday, May 27, 2010

Selamat Hari Guru!






First of all, aku ucapkan Selamat Hari Guru kat semua cikgu yang pernah ajar aku.
dear Cikgu, walaupun saya sayang sangat kat cikgu, saya terpaksa pindah sekolah sebab saya tak suka kat sorang cikgu tu. Hahaha ;D

Semalam sekolah aku sambut Hari Guru.
Form 5 punye event la ni..

So, ape yang aku boleh comment mmg agak menyakitkan hati la..
Orang melayu memang sinonim dgn peribahasa 'mmg pahit utk ditelan tapi, pedih utk diluahkan.'
Oleh sebab aku mmg tak suka makan ubat yang mmg pahit, so, aku luahkan je..

Event tu mmg cam mmg dah terpesong gile ba*i aku ckp eh.
Buat gimik yang tak de kena mengena dgn event sebenar yang melambangkan ni skolah cam haprak je yang duduk.

Form 4 hari ni mmg jadi cam kuli batak je.
Walaupun aku suka tgk kawan aku angkat sepanduk 'Selamat Hari Guru'
Yang lain-lain pulak kene tunduk time cikgu datang naik kereta sampai tersagat kat side mirror dorang.

Kesimpulannya, sambutan Hari Guru yang telah diadakan telah bertukar menjadi sambutan Hari Tingkatan 5 kerana pada hari tersebut tingkatan 4 telah dijadikan sebgai kuli yang hanya berfungsi sebagai tukang angkat kerusi, meja dan tukang tengok je..

Sambutan Hari Guru sepatutnya disambut bersama-sama walaupun aku tau tahun ni last bagi dorang.
Cikgu bukannya ajar form 5 sorang je.. Betul tak??

Monday, May 17, 2010

Exam makes perfect !


ahaha :D aku ingatkan hari ni exam bm mudah sangat.
hancur berkecai kuku jari telunjuk aku lepas 'mengarang' 500 lebih patah perkataan.
overall, aku cukup puas hati dengan apa yang aku buat tadi. hahaha ;P

malam tadi prep malam yang paling 'mantop' laa.
prep dgn orang tersayang kann..
kalau kau tahu, senyap-senyap sudeh ;P

out.

Thursday, March 18, 2010

If I Were A Foreigner

Bila boring gila duduk rumah asyik menghadap facebook je..
So, keluar laa jap, pegi Pertama Kompleks dengan Arib and Azim Rahim
sebab Azim ni nak beli phone baru..

Sampai-sampai je dah tengok ada laa orang tua bangka ni
terlentang kat depan Pertama tu,
Ish... nasib baik hari ni aku bukan bergelar foreigner, kalau tak..
aku dah kutuk-kutuk dah Malaysia ni..
Ada Pak Guard pun suma cakap je lebih,
angkat je laa pegi kat parking lot tu, hayun je dia reramai.
Hahaha :D

Selalunya benda-benda macam ni la yang buat aku malas nak
lalu kat kawasan Chow Kit yang menjadi destinasi kaum hawa
untuk membeli kain untuk dibuat langsir, baju raya, or whatever..

Bila tengok balik, cam orang kena langgar dengan
jenkaut pasir pun ada gak :)


Pak cik yang bergelar 'semi-bouncer' ni
pun cakap je banyak, keje tak jalan gak..


Monday, March 15, 2010

New Ice Box

Watak utama Assassin Creed, Giovanni.

Aku baru tau yang Assassins Creed ada keluar movie,
dah laa kuar tahun lepas..
Ish ish ish... (Kolot gile..)
Tapi, movie tu macam tak de penghujung, cam tergantung la ngek..
Overall, aku bole bagi 3/5 je la..
Tak yah lebih lebih, nanti perasan bagus lak. ;P

Oh.. Suka kau Ain, Manchester menang semalam.
Aku tengah sedap-sedap duk kat mamak pun terpaksa masuk dalam sebab hujan.
Cis, tak penah-penah KL hujan, tetiba lak hujan..
Kacau je mood aku nak tengok M.U kalah teruk.
(Emm. Ye laa tu, hujan rahmat..)

Sejak aku balik bercuti semester break ni,
jadi jakun aku jap dengan Facebook tu and Blogger ni hampir terbengkalai la jugak..
Huhuhu :)

Ingatkan nak post pasal asrama,
tak payah laa, nanti orang cakap aku membeza-bezakan lak..
isolation.. thats not good for me..

Tapi serius, memang berbeza..
Pagi pagi dah tak payah dengar bunyi hailer sumbang, bangun bangun bangun...
Sume warden pun relax je..
(kalau sekali dah mengamuk, suma dia hayun)

Hari tu, aku pegi Carrefour W. Maju sbb nak cari test pad buat add math,
cari punya cari, sume mahal gila..
Bukan nak cakap aku ni dah papa kedana sampai tak mampu beli,
cuma tak berbaloi je 30 helai sampai RM5 above..
ada ke patut, mahal sebab gambar Mickey Mouse kat depan tu je..

So, tengah usha-usha test pad kat sana,
ternampak lak test pad gambar Mawi..
Hahaha :D Dah tak laku sangat ke sampai jadi duta test pad lak ni?
Dah laa yang paling murah lak tu..
Tapi, jangan harap aku nak beli walaupun kau bagi percuma lagi seguni kat aku..

Inilah test pad Mawi yang hangat diperkatakan tu :)

Saturday, January 16, 2010

Finally Answered :)


First skali nak ucapkan congratulations kat sume orang yang dah dapat surat tawaran ke
Sekolah Berasrama Penuh (SBP)
Tadi, baru je check kat laman web Kementerian Pelajaran Malaysia
Kat sana diorang tulis, "
DIMAKLUMKAN ANDA TIDAK BERJAYA DITAWARKAN
KE TINGKATAN 4 SEKOLAH BERASRAMA PENUH 2010.
"
Ouh, dah agak dah ni.. Sebab aku memang tak apply pun SBP.
Hahaha ;D Saje je check, kot-kot ade ke.. Ceh~

Inilah sekolah yang kawan-kawan aku dapat:
1. SBPI Jempol
2. Sekolah Sains Dato' Abdul Razak
3. Kolej Islam Sultan Alam Shah
4. SBP Rembau

Memang sorang je yang dapat KISAS ni, tahun lepas tak tau la berapa orang?
Yang aku tau, Alif Omar je..
Tapi, kebanyakannya dapat yang kat luar negeri la..
Ramai gak yang mintak Sains Selangor etc..
Last-last tercampak sampai ke pedalaman yang jauh dari kawasan pekan.

Takpe laa, yang penting korang dah dapat jawapan. Okay :)
Kepada yang masih menanti surat tawaran SBP, SBPI atau MRSM tu, bersabar dan teruskanlah berdoa..
Aku memang stay je kat Segambut Jaya tu..
Hahaha :D Kot-kot boleh jadi top student time SPM 2011 nanti..
Tapi, memang betul cakap Cikgu Hadijah, " Disiplin Segambut Jaya 'lebih baik' berbanding sekolah lain."

Okay la, tu je nak cakap.
Nanti, jumpa lagi budak-budak cemerlang PMR 2009 time anugerah cemerlang tau.
Assalamualaikum. :)

Saturday, January 2, 2010

Awful Morning!

yeah! 2009 sudah berlalu.
aku ingatkan cuti akhir tahun ni, bole la aku tido dgn aman
tapi, sama je cam kat asrama
masih dengar suara-suara sumbang yang memanggil nama aku
"Meng.. Apit.. Meng.. Apit.."
itu la dia, Cik Awe
.
tak boring-boring menyebut benda yang sama berulang kali..


pagi ni, aku ingat baru je nak tido lepas kalah main game crash team racing
kedengaran Cik Awe memanggil lagi skali
"Meng.. Apit.. Meng.. Apit..."
namun, aku masih buat tak tau dan terus ke adegan tertido aku.
hahaha ;D menjadi kot..
lalu sang beruang kutub yang masih terjaga terus mengalah..


sampai je kat Ampang Puteri,
pergi la cari Dr.Syed Al Gourcuff
hehehe ;) sebelum tu, pikir ayat dulu (konon nak speaking la ni)
last-last gune lirik lagu Adam Lambert je..
"Hey, slow it down"
"What do u want from me?"
asyik ayat tu je yang ada dlm otak aku buat masa tu..


then, pegi la menapak jap kat Ampang Point.
fuhh.. jadi jakun sekejap aku kat sana
hahaha ;D sumpah macam bodoh.


pusing-pusing satu mall,
takde pape pun yang best.
opss.. lupa lak, ni mmg best bagi aku.
time tgh jejalan kat situ.
berhenti kat satu stall jual baju ni..
mcm mane mata aku bole meluru kat jersi Chelsea ni..
belang-belang tu kaler dia..
kelakar betul time tu
(kalau aku snap picture tadi, mmg kene bahan la fan chelsea)


so, aku ucapkan Happy New Year 2010 kat sume org yg membaca.
haha ;) makin lama, makin tak berkualiti tulisan aku ni.
(kene banyak belajar dengan Samad Said la ni)




video
2010 New Year Celebration at KLCC